جشن هنر شیراز به ابتکار فرح پهلوی از تاریخ 1346 تا 1356 شمسی، در شیراز برگزار شد. ماهیت و سمت وسوی اصلی تمامی برنامه های این جشن، رویکرد ضد دینی و اسلامی داشت و در مجموع 11 بار با حضور هنرمندان ایرانی و خارجی در خرابههای تخت جمشید و نقش رستم، تالارهای هنری شیراز و خانههای قدیمی و خیابانهای شهر گل و بلبل برگزار شد . . .
یکی از تشکلهای مخفی ای که در دوران پس از مشروطه در ایران شکل گرفت «کمیته مجازات» است. کمیته ای که با ادعای برخورد با خائنین به ملت ایران تشکیل شده بود. این تشکل که تقریبا ده سال بعد از مشروطه(1295 شمسی) تشکیل شد حدود یکسال فعالیت کرد. . .
رابطه میان اسدالله علم و محمدرضا پهلوی از دو جهت قابل تامل و توجه است. اول اینکه او به واقع مصداق یکی از نخبگانی است که می توان از او تحت عنوان غلام خانه زاد شاه یاد کرد. نوع توصیف او از فرزندان شاه و تعامل او با خود شاه به خوبی بیانگر این مسئله است. دوم که به نوعی نتیجه اولی است، اعتماد عمیقی است که میان این دو وجود دارد . . .
بارها و بارها این نکته مورد تاکید قرار گرفته که در دوره پهلوی اول و دوم مجلس ایران مجلسی فرمایشی بود و همه چیز در عمل توسط شاه رقم زده می شد. اما این مجلس فرمایشی چگونه شکل می گرفت؟ نمایندگان مورد نظر شاه چگونه انتخاب و یا به عبارتی انتصاب می شد؟ پاسخ این پرسش را می توان از نفیسی، یکی از شخصیت های سیاسی آن دوره شنید . . .
اگرچه رضاخان در آغاز سعی داشت با محدود نمودن فعالیت تیمورتاش به امور حزبی، آن را همچنان در راستای منافع رژیم خود سازماندهی نماید، اما به دلیل تعلق خاطر گردانندگان حزب به وزیر دربار شاه همواره از این هراس داشت که مبادا احزاب به پایگاه قدرت تیمورتاش و عمال تهدید کننده سلطنت تبدیل شود، لذا تصمیم به انحلال آن گرفت.
ناصرالدین شاه روزی که کشته شد هشتاد و پنج زن داشت. هر یک از زنان بزرگ یک دستگاه عمارت و حیات در اختیار داشتند. زنهای دیگر به تفاوت از یک تا سه اطاق داشتند. ناصرالدین شاه را بر رویهم بیست و هفت فرزند بود . . .
شخیصت امیر اسدالله علم را باید به حق یکی از بدنام ترین چهره های تاریخ معاصر ایران دانست. اسدالله علم که به قول مرحوم دکتر مصدق «جد اندر جد جاسوس انگلیس بود» طبق سنت خانوادگی از اوان جوانی به خدمت سازمان اینتلیجنس سرویس بریتانیا درآمد و تا آخرین نفس از خدمت به بیگانگان، وطن فروشی، هرزگی و مال اندوزی دست نکشید.
چندی است که در رسانه ها فیلمی درباره کشف گنج قارون توسط مردی مصری منتشر شده است. این شهروند مصری اهل "المنوفیة" ادعا کرده است که گنج را پیدا کرده است و حاضر است تحت شرایطی آن را تحویل دولت دهد. این گنج که مدتی پیش کلیپ آن در ایران هم منتشر شده بود بزرگترین گنج محسوب می شود که هنوز هیچ خبر رسمی از دسترسی به آن منتشر نشده است.
از زمان حکومت پهلوی اول و با توجه به اهمیت سیاست گفتمان سازی فکری و هویتی ایران در قالب برنامه های مدرنیزاسیون رضاشاه، سازمان پروش افکار تاسیس گردید. سازمانی که بیش از آنکه کارکردی هنری داشته باشد کارکردی سیاسی داشت
تاریخ انقلاب مشروطه به نوعی با نام سردار اسعد بختیاری عجین شده است و در جریان تحولات انقلاب مشروطه، وی خدمات نظامی، سیاسی و فرهنگی شایانی را به انقلاب مشروطه انجام داد. در کنار فعالیتها و تلاشهای علمی و پژوهشی سردار اسعد بختیاری، یکی دیگر از دغدغه ها و دلمشغولیهای سردار اسعد، مسائل فرهنگی و آموزشی بود . . .
در این تصویر مراسم نامزدی اردشیر زاهدی و شهناز پهلوی با حضور شمس پهلوی ، شمس پهلوی و سپهبد فضل الله زاهدی در کنار هم مشاهده می شوند. در نزد مورخان و حافظه تاریخی ملت ایران، خاندان زاهدی، خانواده نام آشنایی هستند که با ایفای نقش موثر در کودتای 28 مرداد 1332، خدمات ویژه ای به خاندان پهلوی نمودند.
زن ایرانی در دوره باستان به یکی از بهترین جایگاههای شایسته خود دست می یابد که هنوز هم بسیاری از کشورهای امروز جهان و جنبشهای آزادیخواهانه و برابری جویانه زنان در آرمانها و آرزوهای خود درصدد دستیابی به آنها هستند. داشتن شخصیت حقوقی و مالی مستقل، حقوق و امتیازهای برابر با مردان . . .
آبشاری دست ساز در محله "سعادت آباد" که در دوره "سیدضیا الدین طباطبایی" در تهران ساخته شد. تهران؛ حدود سال 1299در آن دوره خبری از سعادت آباد و شهرک غرب و ... نبود!
درباره پدر مقام معظم رهبری کمتر سخن به میان آمده است. این در حالی است که او در زمره بزرگان و متفکران زمانه خود در مشهد بوده است؛ اما خود کمتر تمایل داشت مورد توجه قرار گیرد. برادر بزرگ مقام معظم رهبری درباره خصوصیات پدر خود از منظر علمی می گویند . . .
15 خرداد 1342 نقطه عطفی در تاریخ مردم ایران بود. از یک طرف مردم دانستند که دیگر نمی توانند با شاه و ایادی اش سازش کنند و از سوی دیگر حکومت پهلوی نیز فهمید که نمی تواند به عنوان پشتوانه بر روی این مردم حساب باز کنند. از این رو پول نفت کشور از این پس به جای اینکه صرف توسعه کشور شود، صرف هزینه های نظامی شد . . .
از سال 1342 به بعد با افزایش قیمت نفت، شکل گیری اقتصاد رانتی و نوسازی اقتصادی از بالا، اقتدارگرایی حکومت تشدید گردید و به موازات آن سوء استفاده از قدرت و فساد اقتصادی بیش از گذشته رواج یافت. ساخت اقتصادی ایران در دهه 40 و 50 و از نوع عمدتاً دولتی و رانتیر بود . . .
معلمان مکتب خانه عموماً از اقشار فرودست جامعه بودند و زندگی بسیار ساده ای داشتند. و گاهی به سختی گذران می کردند. بااینحال در اغلب موارد از شاگردان شهریه نمی گرفتند و اگر می گرفتند در حدود پنج تا ده قران بری مکتبخانه های عمومی و ده قران برای مکتبخانه های اعیانی بود . . .
در ابتدای دهه 1340 شاه سفری به قم داشت. سفری که در آن هیچ استقبالی از شاه نشد. او در این به خوبی پایه های متزلزل حکومت خود را دید. اما به جای آنکه به فکر ترمیم آن باشد و قوه عقلانیت خود را برای پیدا کردن راهکار به کار اندازد، خشم خود را بروز داد . . .